Skip navigation
BelSU DSpace logo

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.bsu.edu.ru/handle/123456789/41275
Название: Differential scanning calorimetry as a method for the control of vegetable oils
Авторы: Rudakov, O. B.
Saranov, I. A.
An Nguen Van
Rudakova, L. V.
Polyanskiy, K. K.
Ключевые слова: chemistry
analytical chemistry
liquid vegetable oils
differential scanning calorimetry
melting curves
reversed-phase HPLC
triglyceride composition
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Differential scanning calorimetry as a method for the control of vegetable oils / O.B. Rudakov [et al.] // Journal of Analytical Chemistry. - 2021. - Vol.76, №2.-P. 258-266. - Doi: 10.1134/S1061934821020118. - Refer.: p. 266.
Краткий осмотр (реферат): Differential scanning calorimetry (DSC) was used to study the thermophysical properties of oils of amaranth, corn, flax, sunflower, rapeseed, milk thistle, camelina, and pumpkin seed, liquid at room temperature. The characteristic thermal effects of these oils (temperatures of the maxima of endothermic peaks and their areas in the DSC thermograms) were determined. Endothermic peaks of different intensities on the melting curves of liquid vegetable oils in the ranges from -40 to -15°C, from-25 to -8°C, from -19 to +6°C, and from -10 to +4 °C as identification factors are discussed
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.bsu.edu.ru/handle/123456789/41275
Располагается в коллекциях:Статьи из периодических изданий и сборников (на иностранных языках) = Articles from periodicals and collections (in foreign languages)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Van_Differential.pdf967.93 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
Показать полное описание ресурса Просмотр статистики


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.