http://dspace.bsu.edu.ru/handle/123456789/59185
Название: | Effect of grain refinement on jerky flow in an Al-Mg-Sc Alloy |
Авторы: | Mogucheva, A. Yuzbekova, D. Kaibyshev, R. Lebedkina, T. Lebyodkin, M. |
Ключевые слова: | technique metal science aluminum alloys Al-Mg-Sc alloy Portevin-Le Chatelier, temperature dynamic strain aging equal channel angular pressing |
Дата публикации: | 2016 |
Библиографическое описание: | Effect of grain refinement on jerky flow in an Al-Mg-Sc Alloy / A. Mogucheva, D. Yuzbekova, R. Kaibyshev [et al.] // Metallurgical and Materials Transactions A. - 2016. - Vol.47A.-P. 2093-2106. |
Краткий осмотр (реферат): | The influence of microstructure on the manifestations of the Portevin-Le Chatelier (PLC) effect was studied in an Al-Mg-Sc alloy with unrecrystallized, partially recrystallized, and fully recrystallized grain structures. It was found that the extensive grain refinement promotes plastic instability: the temperature-strain rate domain of the PLC effect becomes wider and the critical strain for the onset of serrations decreases |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | http://dspace.bsu.edu.ru/handle/123456789/59185 |
Располагается в коллекциях: | Статьи из периодических изданий и сборников (на иностранных языках) = Articles from periodicals and collections (in foreign languages) |
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Yuzbekova_Effect of Grain_16.pdf | 1.1 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.